Restorasyon Dönemi Nedir?

www.tarihportali.net olarak bu yazımızda Restorasyon Dönemi Nedir? sorusuna cevap arayacağız.

Restorasyon Dönemi Nedir?

Viyana Kongresi‘nden (1815) Navarin Olayı‘na (1827) kadar geçen ve Avrupa’nın büyük devletlerinin krallık rejimine karşı yapılacak ihtilal hareketlerini bastırmak, Avrupa’yı mutlak krallık rejimleriyle yönetmek amacıyla anlaşmalar yaptıkjları döneme Restorasyon Dönemi denir.

Restorasyon Devri Viyana Kongresi ile başlar. Kongreye katılan büyük devletlerin amacı Napolyon Savaşları ile bozulan Avrupa siyasi dengesini düzenlemek ve Fransız İhtilali ile ortaya çıkan mutlak krallık karşıtı fikir akımlarını yok ederek, Avrupa’yı eski haritasına döndürmektir.

Restorasyon Dönemi Nedir?

Restorasyon Devri 1827 yılına kadar devam edebilmiştir. Osmanlı Devleti’ne karşı çıkan Yunan İsyanı‘nında Meternich, Osmanlı Devleti antlaşmaya dahil olmadığı halde, Rum isyanının beraberce bastırılmasını teklif etti. Avrupalı devletler ise isyancıları destekledi. Müttefikler, Navarin’de Osmanlı ve Mısır donanmasını yaktı.


] }

Tavsiye Konular

Berlin Antlaşmasının Maddeleri ve Önemi

Berlin Antlaşmasının Maddeleri ve Önemi

Berlin Antlaşmasının Maddeleri ve Önemi hakkında kısa bilgi Berlin Antlaşmasının tarihi nedir? hangi padişah döneminde imzalandı? hangi antlaşmayı geçersiz kılmıştır? Berlin Konferansına katılan devletler hangileridir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir