Aşağıda “İslamiyet Öncesi Dünyanın Genel Durumu” adlı etkinlikte verilen dilsiz haritada gösterilen coğrafi bölgelerin siyasi, sosyal ve dinî durumlarını ilgili kutucuklara yazınız.
İslamiyet Öncesi Avrupa’da Siyasi Durum: Kavimler göçü sonrası feodal düzen hakimdi.
İslamiyet Öncesi Avrupa’da Sosyal Durum: Halk çeşitli sınıflara ayrılmıştı. Din adamları ve senyörler en üst sınıfı oluşturuyordu.
İslamiyet Öncesi Avrupa’da Dini Durum: Büyük çoğunluk hristiyandı. Din adamları halk üzerinde çok büyük etkiye sahipti.
İslamiyet Öncesi Asya’da Siyasi Durum: Bizans, Sasaniler, Kök Türk Devleti ve Çin Asya’nın güçlü devletleri idi. Hindistan’da siyasi birlik yoktu.
İslamiyet Öncesi Asya’da Sosyal Durum: Özellikle Hindistan’da kast sistemi vardı. Türklerde sınıf sistemi yoktu.
İslamiyet Öncesi Asya’da Dini Durum: Bizans (Hristiyan-ortodox), Sasaniler (Zerdüşt), Kök Türk Devleti (Gök Tanrı dini), Çin (Konfiçyüsizm, Taoizm, Budizm), Hindistan (Brahmanizm), Japonya (Şintoizm)
İslamiyet Öncesi Afrika’da Siyasi Durum: En önemli bölgeleri Kuzey Afrika ile Habeşistan (bugünkü Etiyopya) idi. Afrika’nın kuzeyi Bizans İmparatorluğu’nun denetimindeydi.
İslamiyet Öncesi Afrika’da Sosyal Durum: Halk sınıflara ayrılmıştı.
İslamiyet Öncesi Afrika’da Dini Durum: Habeşistan Krallığı’nın başında bulunan Ezana, Hristiyanlık dinini resmî din olarak kabul etmişti. Yerli halkın büyük bir kısmı eskiden olduğu gibi putperestliğe inanıyordu.
İslamiyet Öncesi Arap Yarımadası’nda Siyasi Durum: Siyasi birlik yoktu. Kuzey Arabistan’da Nebat, Tedmür ve Gassaniler Devleti; Güney Arabistan’da Main, Seba ve Himyeri Devlet vardı.
İslamiyet Öncesi Arap Yarımadası’da Sosyal Durum: Kabileler halinde yaşanıyor ve kabileler birbirlerine soy üstünlüğü ve kan davası güdüyordu.
İslamiyet Öncesi Arap Yarımadası’da Dini Durum: Putperestlik, Hristiyanlık ve Yahudilik yaygındı. Hanif inancı mensuplarıda vardı.