İslamiyetin Doğuşu Sırasında Japonya

9. sınıf  Tarih dersi 4. ünitesi olan İSLAM TARİHİ VE UYGARLIĞI (13. YÜZYILA KADAR) ünitesi 1. konusu olan İSLAMİYETİN DOĞUŞU VE İLK İSLAM DEVLETLERİ konusu dahilinde ki İslamiyet Öncesi Dünyanın Genel Durumu konusu alt başlığı olan Asya – Japonya konu anlatımını aşağıdan okuyabilirsiniz

İçindekiler

İslamiyetin Doğuşu Sırasında Japonya

İslamiyetin Doğuşu Sırasında Japonya’da Siyasi, Sosyal ve Ekonomik Durum :

Japonya, büyük ölçüde Çin uygarlığının etkisinde kalmıştır. Kuvvetli merkezi idarenin olmayışı, derebeylik sisteminin doğmasına neden olmuştur. İslamiyet’in meydana çıktığı 7. asır başlarında Japonya, yer aldığı coğrafyada siyasî bakımdan kuvvetli değil, ekonomik bakımdan da gelişmemiş tek ülkedir. Japon ekonomisinin temeli tarıma ve bilhassa de pirinç üretimine dayanırdı. Bununla birlikte balıkçılık da milletin mühim geçim kaynaklarından birini oluştururdu.

İslamiyetin Doğuşu Sırasında Japonya’da Dini Hayat:

Çin ile ilişkileri sonucunda Japonya’da Taoizm, Konfüçyüsçülük ve Budizm benimsenmiştir. Japonların milli dinleri, “Tanrıların Yolu ” manasına gelen Şintoizm idi. Şintoizm; milli, çok tanrılı ve öbür dinlere reaksiyon göstermeyen bir dindir. Tabiat güçlerine ve ruhlara tapınma inancı, bu dinin en bariz özelliğidir. Şintoizm’de güneşe ve Fuji Yama yanardağına tapınılır. Güneş doğarken ve batarken ibadet ederler.


] }

Tavsiye Konular

Emeviler Döneminin Özellikleri

Emeviler Döneminin Özellikleri

Emeviler döneminin özelliklerini maddeler halide özetlediğimiz yazımızda halifeliğin saltanata dönüşmesi, soy dayanışması dış iç politikaları hakkında bilgi bulunmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir